keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Huomatuksi tulemisen mahdollisuuksista

Ilmeisesti semmoinen tuntuu ihmisistä kamalalta, että ei jää mieleen. On vaikka jossain paikassa viiden ventovieraan ihmisen kanssa ja jälkikäteen kukaan muista, että kuka olit, tai että edes olit siellä paikalla.

Ei varmaan kukaan silti halua, että hän jäisi mieleen sinä tyyppinä, joka oksensi juhlissa päällensä. Kai se toivottu tilanne olisi, että kun tapaisi jonkun uuden ihmisen, niin se sanoisi että "Ai sä olet se, jolla oli kiva tukka niissä yksissä juhlissa ja hauskoja juttuja. Mun paras kaveri kertoi susta paljon."

Jos tämmöiset jutut on ihmisille tosi tärkeitä, niin on omituista kuinka vähän ihmiset tuntuvat näkevän vaivaa toivotun tilanteen saavuttamiseksi. No tukka pidetään tietysti kunnossa, mutta aika harva taitaa opetella etukäteen paljon erilaisia kivoja juttuja, joilla voi hauskuuttaa outoja ihmisiä tilaisuuden tullen. Pitäisi varmaan myös opetella tunnistamaan, että millaiset ihmiset saattaisivat pitävät minkäkinlaisia juttuja hauskoina. Jos hauska juttu liittyy vaikka päivän lehteen, niin ei se ole varmaan sellaisesta ihmisestä yhtään hauska, joka ei ikinä lue lehtiä.

Jos tähän muistamiseksi tulemiseen oikein todella panostaisi, niin voisi tehdä itselleen sellaisia toimintakaavioita, joiden mukaan etenisi. Ensin voisi kysyä, että luetko lehtiä. Jos vastaus on ei, niin sitten voisi edetä kaavion seuraavaan kohtaan ja kysyä, että katsotko televisiota.

Toisaalta voisi tehdä vain jotain suhteellisen neutraalia, millä jää mieleen ja sitten ihan erikseen yrittää luoda sen kivan vaikutelman itsestään. Voisi vaikka yllättäen laulaa vähän tai kävellä jännittävällä tavalla tai pudottaa jonkin huomiota herättävän esineen lattialle "vahingossa" ja nostaa sen suurieleisesti. "Tämä kultainen taskupeili taisikin pudota minulta, vai onko tämä jonkun teistä? Ei, kyllä tämä minun on, koska tässä lukee nimeni: Kaarlo Mäkipää."

Toisaalta voisi olla helpompaa maksaa jollekin ammattilaiselle, joka hoitaisi tällaiset asiat. Joku pr-ihminen tai vastaava. Se palkattu tyyppi voisi käydä vaikka haastattelemassa ensin kaikki paikalla olevat oudot ihmiset, kertoa sinusta kivoja juttuja ja sitten sinä voisit mennä esittäytymään niille.

Sitä paitsi tuommoisessa huomatuksi tulemisessa ja mieleen jäämisessä on se riskikin, että mitä jos sattuu jäämään vaikka jonkun sarjamurhaajan mieleen. Sitten se alkaisi jahdata sinua ja yrittäisi tappaa ja pitäisi soittaa poliisit ja kaikkea. Tosi rasittavaa. Varmaan se ajattelisi sinua vielä vankilassakin ja kertoisi sinusta kaikille vankilakavereilleen ja nekin alkaisivat ajatella sinua ja jahdata sinua heti vankilasta päästyään ja taas pitäisi soittaa poliisille.