keskiviikko 21. toukokuuta 2008

Yritysten on saatava enemmän valtaa perheiden suunnittelussa

Nykyisessä perhesuunnittelussa otetaan aivan liian vähän huomioon yritysten tarpeita. Yritykset tarvitsevat yritysten tarpeisiin soveltuvaa työvoimaa, jotta yritysten kilpailukyky säilyisi. Tällä hetkellä yrityksiä ei kuunnella perhesuunnittelussa ollenkaan ja yrityksiin päätyvä työvoima onkin tässä suhteessa usein täysin sattumanvaraista.

Jos asiat tehtäisiin niin kuin pitäisi, aloitettaisiin kunnollinen perhesuunnittelu jo murrosiässä. Geneettinen perimä pitäisi testata sekä listata ihmisten eri alojen lahjakkuudet ja taipumukset. Psykologisia testejä olisi hyvä tehdä jo tässä vaiheessa. Kun ihmisten ominaisuudet olisi kartoitettu, heille pitäisi suunnitella heidän ominaisuuksiaan vastaava ja yritysten tarpeisiin mukautuvat työura. Kyllähän monikin tyttö varmasti haluaisi ryhtyä eläinlääkäriksi tai lentoemännäksi, mutta kylmä tosiasia on, että hyvät Key Account Managerit ovat paljon tärkeämpiä yrityksille ja sitä kautta koko yhteiskunnalle. Jos huomataan, että joku ihminen sopisi hyvin Key Account Manageriksi, tulisi hänet ohjata tälle uralle. Eläinlääkäreiksi tai lentoemänniksi voivat ryhtyä jotkut muut.

Jo teini-iässä pitäisi ensimmäisten seurustelukumppaneiden valinta suorittaa tarkasti, tehdä suhteelle tavoitteet ja ohjata teiniä näiden tavoitteiden toteutumisessa. Ensimmäiset seurustelusuhteet muodostavat pohjan loppuelämän suhteille ja vaikuttavat sitä kautta koko elämään - erityisesti työntekoon ja opiskeluun. Toisille ihmisille voi olla pitkällä tähtäimellä hyödyllistä, että ensimmäinen seurustelukokemus on niin kurja, että ihminen haluaa sen jälkeen keskittyä täysiin opiskeluun ja työntekoon ja minimoida ihmissuhteet. Joidenkin ihmisten taas on syytä tehdä lapsia heti kuin se vain fyysisesti on mahdollista. Esimerkiksi huippuperimällä varustetun miehen olisi syytä tehdä lapsia koko ajan, mutta välttää pitkäaikaisia suhteita. Joillakin tytöillä taas saattaa olla loistava perimä, mutta luonteenpiirteiden, tai muiden syiden takia he ovat yhteiskunnalle hyödyllisimmillään tekemällä paljon hyvällä perimällä varustettuja lapsia.

Useimmilla ihmisillä on etenkin vanhemmiten ongelmia töissä jaksamisen suhteen ja täysipainoisella perhe-elämällä on tällaisille ihmisille virkistävä vaikutus. Siksi aikuisiälläkin ihmisiä tulisi ohjata seurustelemaan heille sopivien ihmisten kanssa, jotka saavat heistä irti heidän parhaat ominaisuudet työelämässä. Stressaavia suhteita tulee välttää.

Potentiaalisia työntekijöitä tulisi ohjata yhteen ilmaisilla deittipalveluilla ja vaikkapa järjestämällä tilaisuuksia, joihin sopivat ihmiset "sattumalta" joutuvat ja tapaavat toisensa toistuvasti.

Jos havaitaan että vääränlaiset ihmiset ovat ajautuneet parisuhteeseen keskenään, on hyvä ryhtyä toimiin parin erottamiseksi, koska epärentouttava vapaa-aika häiritsee työntekoa ja/tai opiskelua. Hyviä keinoja parien erottamiseksi ovat esimerkiksi pitkät työmatkat kaukaisiin paikkoihin, epämääräiset vihjailut kumppanin suhteen ja järjestää ihmisille tarpeeksi kiusauksia, jotta parisuhteeseen tulisi kestämättömiä ongelmia. Sponsoroitua parisuhdeterapiaakin voi suositella ja tarjota oikeanlaisille ajatusmalleille ohjaavaa kirjallisuutta luettavaksi.

Lapset saattavat aiheuttaa stressiä vapaa-ajalla ja lisäävät sairauksien takia töistä poissaoloja. Siksi useimpien työntekijöiden olisi hyvä olla lapsettomia, tai erota melko nopeasti lapsen syntymän jälkeen ja jättää lapsi puolisolle. Vähintäänkin lapsenteko olisi hyvä ajoittaa lähelle eläkeikää tai opiskeluaikaan, jotta lapset häiritsisivät mahdollisimman vähän työntekoa. Kaikkien työntekijöiden kastrointi ei kuitenkaan ole suositeltava ratkaisu, sillä useimpien työntekijöiden geeniperimä on niin hyvä, että kyseisiä sukulinjoja tulisi jatkaa uusien laadukkaiden työntekijöiden saamiseksi.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Itse ainakin huomasin hyvät geenini jo varhoin, olenkin ryypäännyt onnistuneesti jo useamman vuoden. Olen siis varoittava esimerkki "työgeenin
" omaaville ihmisille. olen myöskin siittänyt vastuuntunnottomia naisia ympäri suomen, jotta tulisi lisää näitä varoittavia esim,erkkejä. Tiedähäntä olenko siinä onnistunut, eipähän oo ainakaa perään soitellu =)

sexy kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.